Online marketing és online vállalkozás építés alapok külföldön élő anyukáknak

Termékfejlesztés folyamata – első lépések

A termékfejlesztés folyamata

Azt hiszed, a termékfejlesztés folyamata első lépései hatalmas erőfeszítésbe telnek? Hihetetlen energiát és pénzt emészt fel, hogy nekiállj a saját termékedet kifejleszteni? Semmi sem áll távolabb az igazságtól!

 

Tartalom:

  1. Termékfejlesztés folyamata a saját piacod kedvére
  2. Ne csak egy legyél a sok közül!
  3. Add hozzá saját magad
  4. Adj extrát, bónuszt
  5. Hogyan fejleszthetnél terméket, ha egyszer még nincs?
  6. Gondold át, hogy mihez értesz!
  7. Tanulj!
  8. Miért jó, ha elképzeled a termékfeljesztés folyamata lépéseit?
  9. Vágj bele az online megjelenésbe
  10. Állj neki még ma a termékfejlesztés folyamata első lépéseinek!

 

Termékfejlesztés folyamata a saját piacod kedvére

Saját terméket fejleszteni nem mindig egyszerű folyamat. Ha van ötleted, még akkor is rengeteg buktatóval járhat együtt, ha nem szabod a saját piacodra.

Nem elég, ha jók a termékeid. Igen, az is elengedhetetlen, és mivel ezt a blogot olvasod, tudom, hogy nálad ez egy alap. Szart (bocsi) nem adsz ki a kezedből. Ennél azonban többre van szükség!

 

Ne csak egy legyél a sok közül!

Legyél megkülönböztethető!

Légy te AZ, AKI… amikor szóba kerül a termékcsoport, amivel foglalkozol, azonnal TE juss az emberek eszébe!

Legyél különleges! Nem kell, hogy a terméked vadonat új legyen a piacon, vagy önmagában különleges legyen. Adj hozzá olyan értéket, amitől már egyedi lesz.

 

Add hozzá saját magad

Mindig megéri saját márkát építeni a termékfejlesztés folyamata mellett. Természetesen olyan terméket kell adnod, amihez bátran adhatod a neved. Emellett azonban jó, ha felépíted a neved, hogy jelentsen valamit, amikor a terméked mellé teszed. Támogassa, építse a termékedet az, hogy ott állsz mögötte.

 

Adj extrát, bónuszt

A bónusznak mindig nagy ereje van. Adhatsz hozzá extra terméket, vagy másik termékedből mintát. Egy kiegészítő szolgáltatást is kínálhatsz a termékeid mellé. És ezzel el is érkeztünk a termékfejlesztés folyamata következő lépcsőjéhez.

A bónusz, termékminta, kiegészítő szolgáltatás nemcsak bónuszként szolgálhat! Ugyan, dehogy!

Tökéletes piackutató technika! Nemcsak szívesebben megveszik a termékedet, de ha vásárlói visszajelzések során rákérdezel a termékmintára/kiegészítő szolgáltatásra is, akkor máris rengeteg használható információt kaptál. Mindezt első kézből, amit azonnal felhasználhatsz az új termékednél.

Ugyanis ha vállalkozó vagy, ha igazi, vérbeli vállalkozó vagy (még akkor is, ha még csak fejben létezik a vállalkozásod!), akkor nem állsz meg egy terméknél. Nem hagyod abba, amikor jól megy az üzlet. Pontosan akkor erősítesz rá, akkor húzol bele, teszel rá még egy lapáttal.

A bónuszként adott termék/szolgáltatás hihetetlen segítségedre lehet az új termékfejlesztés folyamata során. Ne hagyd ki ezt a hatástöbbszörözést!

 

Hogyan fejleszthetnél terméket, ha egyszer még nincs?

Te is érzed, tudod, hogy vállalkozni kellene? Tudod, hogy ehhez valamit el kell adni. Már leküzdötted a rossz érzéseidet az eladással, értékesítéssel kapcsolatban, de még mindig egy helyben topogsz, mert semmilyen terméked nincs? És ami még rosszabb, ötleted sincs!

Ne keseredj el! És legfőképpen ne add fel!

Sokan indultunk el úgy, hogy egyáltalán semmi fogalmunk nem volt arról, hogy mit is kínáljunk az embereknek, vagy mivel lehetnénk a segítségükre.

 

Gondold át, hogy mihez értesz!

Gondold át, hogy mihez értesz? Mi a hobbid, mi az, amiben jó vagy? Miről tudnál órákon keresztül beszélni? Mi az, amit akármeddig tudnál csinálni? Ami mindig lelkesedéssel tölt el?

Egy vállalkozást csak ilyesmire érdemes építeni, csak ekkor lesz stabil és erős, hiszen a szíved hajtja.

Ezután találd ki, hogy ezzel hogyan lehetsz az emberek segítségére? Hogyan tudnád megoldani a problémájukat. Vajon van olyan ember, akinek a te tudásod hasznára lehet? Hogyan?

Segítesz leküzdeni egy félelmét? Segítesz megoldani egy problémáját? Vagy hozzásegíted egy dédelgetett álmához, céljához?

 

Hogyan találd ki, hogy milyen terméked legyen?

Nem szükséges egy óra alatt megválaszolni ezeket a kérdéseket! Nem is lehet.

Könnyen lehet, hogy több napba, hétbe, esetleg hónapba fog telni! Ne add fel, apránként össze fog állni a kép!

Ha eszedbe jut valami, azonnal jegyezd fel! Mindig legyen nálad valami, amire írhatsz, vagy a telefonod, amire az ötleteidet felmondod és később kidolgozod! Ne hagyd elveszni a gondolatot, elillanni az ötletdarabkát!

 

Tanulj!

Tanulj, foglalkozz a témával. Járd körül a vállalkozásépítés többi lépését. A fizikai teendőket is természetesen. Mit és hol fogsz beszerezni, hova kell menni, kiváltani a vállalkozóit, hogyan kell adózni, szükséged lesz-e ügyvédre, vagy könyvelőre? Járj utána ezeknek!

Tanulj a szakmádról is! Hogyan lehetnél jobb, több? Milyen társtermékeket, szolgáltatásokat tudsz elképzelni? Mit lehetne összekapcsolni a termékeddel? Egy másik terméket? Egy szolgáltatást? Mivel tudod emelni az értékét a termékednek? Oktatást kínálsz hozzá? Esetleg javító készletet? Mivel lehetne még hasznosabb?

Képzeld el, hogy hogyan fogod elkészíteni, becsomagolni, értékesíteni? Hogyan fognak a leendő vásárlóid találkozni a termékeddel, milyen módon tudnak majd visszajelzést küldeni neked?

Gondold át mindezt. Amit nagyon nem tudsz elképzelni, nagyon sötét folt, azt tanuld ki! Vállalkozóként mindenhez kell értened, még annál is többhöz… legalábbis eleinte biztosan.

 

Miért jó, ha elképzeled a termékfeljesztés folyamata lépéseit?

Nehogy azt hidd, hogy egy termékfejlesztés folyamata néhány óra, vagy egy-két nap alatt megvalósul. Á, dehogy! Akár hónapok, esetleg évek is eltelhetnek, mire egy ötlet végre megvalósulhat. (azért nem ez az általános, ne ess kétségbe!)

Tudtad, hogy George Lucas is azért nem készítette el anno a Star Wars többi epizódját a 80-as években, mert nem volt olyan technika akkor még, amivel olyan filmet lehetett volna készíteni, amilyet ő megálmodott? (legalábbis így szól a fáma) Így hát kénytelen volt várni 20 évet a triológia előzményének leforgatására. Kivárta, mi pedig nagyon nem bántuk meg.

Ha nap, mint nap foglalkozol azzal, hogy vállalkozó leszel és a saját termékeidet fogod értékesíteni, egy idő után sikerül az alkalmazotti énedet lecsendesíteni, és végre meg fogod hallani a kreatív elmédet is.

Egyszerűen meg fogod álmodni, be fog ugrani a megoldás. Valaki mond majd valamit, vagy történik valami. Akármi. Egyszer csak bevillan, és tudni fogod, hogy ez az! Ez lesz az igazi! Innen pedig csak jól meg kell kapaszkodnod, mert ha valóban átadod magad a folyamatnak és bízol magadban, akkor sokkal nagyobb sebességbe fog kapcsolni a megvalósulás.

Itasd át az elméd a saját vállalkozás, saját termék gondolatával és jó érzéseivel. A hatás nem marad el, még akkor sem, ha esetleg (a hiedelmektől függően) hosszabb időt vesz igénybe.

 

Vágj bele az online megjelenésbe

Lépj be közösségi média csoportokba, tegyél fel a netre tartalmakat a kiválasztott tevékenységről. Írj blogot, készíts videókat. Hidd el, hamar kiderül, mire vágyik a piacod, hol találhatóak a leendő vevőid, és mit szeretnének tőled.

Kezdj el gyártani tartalmat még akkor is, ha offline terméked van, vagy offline üzletben gondolkozol.

Egyrészt nagyon jó piackutatás. Olcsó, gyors, releváns (nemcsak a haverok mennek el a kávézódba egy cappuchinora), ráadásul ma már minden offline üzletnek szüksége van online megjelenésre is.

Mindazonáltal jobb, ha nem egyszerre kezded el a két jelenlétet, hanem felváltva. Így mire a másikat elkezded építeni, az egyik területen már magabiztosan mozogsz. Mivel az offline részben még nem vagy biztos, kezd az online megjelenéssel.

Az online üzletnek is szüksége van időre, és hidd el, hatalmas tapasztalatot, kapcsolati tőkét, ismertséget szerzel, mire valóban megvásárolható lesz a terméked/szolgáltatásod, már alig fogják várni az emberek, hogy tőled vásárolhassanak.

 

Állj neki még ma a termékfejlesztés folyamata első lépéseinek!

Ma van a legjobb időpont ahhoz, hogy elkezd! Ne halogasd! Állj neki most!

Kezd el felmondani az ötleteid a telefonodra, vagy készíts néhány vázlatot. Gondolkodj a vállalkozásodon, a termékeden mindig és mindenhol. A buszon, a dugóban, a wc-n, miközben hintáztatod a gyereket a játszótéren.

Ábrándozz, álmodozz, mintha megint tini lennél! Egy új életet szeretnél teremteni! Első lépésként képzeld el, és töltsön el ez a képzelt élet jó érzésekkel! Aztán vágj bele!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük