Online marketing és online vállalkozás építés alapok külföldön élő anyukáknak

Tömeges hírlevél leiratkozás? Így kerüld el!

Tömeges hírlevél leiratkozás ellen mit tehetsz?

A hírlevélről való leiratkozás egy természetes folyamat, és nem a személyed ellen irányul, nem kell az önértékelésednek csorbát szenvednie. Először is ahhoz, hogy megtudjuk, miért fordulhat elő tömeges hírlevél leiratkozás tudnunk kell, miért is iratkoztak fel hozzánk az érdeklődők.

Előfordul, hogy csak a csalink volt annyira érdekes számukra, de már nem szeretnének további hírlevelet kapni. Előfordul, hogy véletlenül iratkoztak fel, vagy valaki más íratta fel őket. Nézzük sorban!

Tartalom:

  1. Értéktelen tartalmat küldesz a hírleveledben
  2. Csak az ajándék, vagy a kezdő hírlevél sorozat érdekelte őket
  3. Egyszerűen már nem releváns számára a hírleveled
  4. Miért jó neked, a tömeges hírlevél leiratkozás?
  5. Egy kis vigasz, ha tömegesen leiratkoznak a hírleveledről
  6. Engedd el! Ne aggódj tovább!

 

Értéktelen tartalmat küldesz a hírleveledben

Ha folyamatosan, sokszor ugyanolyan értéktelen tartalmat küldesz, esetleg naponta többször, akkor borítékolhatod, hogy tömeges lesz a leiratkozás. Egyszerűen elegük lesz az olvasóidnak.

Küldj értékes és változatos tartalmat, amiért érdemes a listádon lenni, érdemes megnyitni, ha pedig nem tudja azonnal megnyitni, akkor megtartani.

Ne küldj unalmas hírlevelet, ugyanakkor nem is cél, hogy megállás nélkül szórakoztasd az olvasókat! Továbbra is tartsd szem előtt, hogy mit ígértél, amikor feliratkoztak. Problémájukra ígértél megoldást, céljukhoz, vágyuk eléréséhez  szeretnéd hozzásegíteni őket? Küldj erről tartalmat!

 

Csak az ajándék, vagy a kezdő hírlevél sorozat érdekelte őket

Amint megkapta az ajándékot, már le is iratkozott. Előfordul.

Mit tehetsz, ha már megtörtént?  Talán még nem elkötelezett irántad, ellenben a csali anyagod nagyon érdekelte. A csalidban ajánld fel újra a feliratkozás lehetőségét, illetve add meg az egyéb elérhetőségeidet, mint pl a közösségi média felületeidet. Előfordul, hogy valaki valóban nem nagyon használja az email fiókját, csak néha ránéz és szelektál. Ellenben egy Insta csatornát szívesen követne, a Face csoportban szívesen olvasgatna, csevegne.

Amint véget ért a kezdő hírlevél sorozat már nem érdekli tovább a téma. Megkapta, amit kapott, ezért leiratkozik. Adj továbbra is értékes tartalmat. Tartsd fenn az érdeklődést, mondd el, hogy a következő hírlevelekben is értékes tartalmakkal és különlegességekkel fogsz szolgálni. Írasd fel másik listára, ha vége a kezdő hírlevél sorozatnak. Így neked is könnyebb kezelni a feliratkozókat, ő pedig megerősíti a feliratkozási szándékát.

 

 

Egyszerűen már nem releváns számára a hírleveled

Tovább nem érdekli a terméked, szolgáltatásod. Tipikus témakör lehet egy lakberendezési, lakás felújítási, építkezési weboldal hírlevele, vagy mondjuk egy esküvői hírlevél. Egy-egy esemény miatt feliratkozunk, majd az esemény után már nem releváns többé a tartalom, így a leiratkozás gombra kattintunk. Ugyanígy, ha már kinőtt a pelenkás korból a gyerekünk, nem kérünk több pelus akcióról reklámot, pedig elégedettek voltunk a szolgáltatással.

Férfiaknak autós, műszaki témában ugyanezt érezhetik. Ha sikerült kiválasztani egy modellt, majd megvásárolni, nem mindig érdekel már a többi autóvásárlás.

 

Hogyan kerülheted ezt ki? Ha van más szolgáltatásod is, írasd fel egy másik listádra! Pl ha esküvőszervezés mellett keresztelőszervező szolgáltatásod is van, máris érdemes lehet feliratkozni. Vagy ha autó szervizszolgáltatás, esetleg műszaki vizsga szolgáltatást is kínálsz, esetleg rendszeresen blogolsz töréstesztekről, fejlesztésekről, az autóvilág híreiről, az érdekelheti az olvasót. Ilyenkor szintén jól jöhet egy másik lista.

 

 

Miért jó neked, a tömeges hírlevél leiratkozás?

Első hallásra hülye kérdésnek tűnik, de nem az. Kérdezd meg magadtól, mi a jobb? Egy hatalmas listára kiküldeni egy hírlevelet, amit aztán a többség spamnek jelöl, vagy olvasatlanul töröl? Vagy kiküldeni egy kisebb listára, ahol sokkal magasabb a megnyitások aránya?

Gondold át, hogy érdemes-e fizetned azért, hogy olyanoknak küldj hírlevelet, akik azt értéktelennek tartják? Miért fizetnél nagy csomagért a hírlevél küldő szolgáltatónak, ha kisebb előfizetés is elég lehet?

A levelező szoftverek érzékelik a hírleveleidre adott reakciókat, így ha sok a negatív visszajelzés, esetleg azok sem fogják megkapni, akiket pedig érdekelne a tartalmad.

Mérlegelj, és ne sajnáld a leiratkozókat!

 

 

Egy kis vigasz, ha tömegesen leiratkoznak a hírleveledről

Tudom, hogy sovány vigasz, de van rosszabb eset, mint a leiratkozás. Ha egyszerűen az olvasó minősíti spamnek a leveleidet. Sajnos, ha ez sok olvasóddal előfordul, akkor fekete listára kerülhetsz. Jó esetben csak az email címed, rosszabb esetben az egész domain is kitiltásra kerül. Érdekel, hogy miért lesz spam a hírleveledből? Olvasd el ezt a cikket!

Ha folyamatosan olvasatlanul törli a leveleket, az szintén visszajelzés a levelező szervernek a leveleid minőségéről, így „megtanulja”, hogy mennyire kell értékesnek, vagy értéktelennek tekinteni a leveleidet. Így kerülnek az elsődleges helyett a promóciók mappába a levelek, illetve a gmail bizonyos idő után egyszerűen felteszi a kérdést, hogy továbbra is szeretne-e hírlevelet kapni, hiszen egy ideje nem nyitott meg egyetlen levelet sem tőled.

Engedd el! Ne aggódj tovább!

Tudd, hogy te mindent megtettél! Törődtél a listáddal, értékes és releváns tartalmat küldtél ki számukra. Nem szabad elkeseredni, és főleg nem szabad feladni!

Így valóban a leiratkozások a hírleveled irrelevaciáját fogják mutatni. Az pedig természetes jelenség. Cserébe akiket érdekel és valóban a célközönségedbe tartoznak, sokkal nagyobb arányban kaphatják meg a leveleid, hiszen nagyobb lesz a megnyitások és kattintások aránya. A hírleveleid pedig jobb minősítést kapnak a levelező programoktól.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük