Online marketing és online vállalkozás építés alapok külföldön élő anyukáknak

Hogyan történik a hírlevél leiratkozás?

Hírlevél leiratkozás

Azonnal, minden indoklás nélkül történik a hírlevél leiratkozás! A hírlevél alján, apró (néha nagyon apró) betűvel a sok-sok szöveg között szerepel az is, hogy ha a megadott linkre kattintasz, le tudsz iratkozni. Néha nehéz eltalálni a linket, mert annyira kicsik a betűk sajnos.

Nézzük meg azonban közelebbről, mert többdféle megoldással találkozhatsz. Íme:

Tartalom:

  1. Mégsem azonnal tudsz leiratkozni
  2. Ha tényleg véletlen volt a hírlevél leiratkozás
  3. Miért tesznek fel néha egy-két kérdést leiratkozáskor?
  4. Amikor mégsem sikerül a hírlevél leiratkozás elsőre (saját tapasztalat)
  5. Vállalkozóként hogyan kezeld a hírlevél leiratkozást?

 

Mégsem azonnal tudsz leiratkozni

Előfordulhat, hogy nem azonnal iratkoztat le, hanem elkerülsz egy másik oldalra, ahol a tényleges leiratkozás történik. Itt azonban már tényleg egyetlen kattintás és végleg törlésre kerül az e-mail címed. Erre a kétlépcsős leiratkozásra azért van szüksége, mert előfordul, hogy valaki véletlenül kattint a leiratkozás gombra.

 

Ha tényleg véletlen volt a hírlevél leiratkozás

Néha előfordul, hogy véletlenül kattintottunk a leiratkozó gombra. Sőt, egyre gyakrabban van erre esély, hiszen sokan már mobilról (is) olvassuk a e-mailjeinket, mondjuk buszozás közben. Elegendő, ha éppen zökken egyet a busz, vagy véletlenül meglöknek és máris hozzáértünk a hírlevél leiratkozás linkhez.

Néhány cég az ilyen esetekre találta ki azt, hogy a leiratkozást megerősítő oldalon van lehetőséged újra visszairatkozni. Tehát a linkre kattintva azonnal leiratkoztat, azonban a megnyíló oldalon megkérdezi, hogy véletlen volt-e, esetleg szeretnél egy másik e-mail címmel visszairatkozni. (ami szintén nagyon előrelátó a részükről, hiszen elképzelhető, hogy csak e-mail fiókváltás miatt szeretnél leiratkozni az egyik e-mail címeddel, és a második lépésben az új címmel feliratkozni. Ilyen esetben egy oldalon egyszerre megteheted mindkettőt. Zseniális!)

 

Miért tesznek fel néha egy-két kérdést leiratkozáskor?

A válasz természetesen nem kötelező, azonban nagy segítségére lehet a vállalkozónak, ha őszintén válaszolsz erre a kérdésre. Lehet, hogy pont a te válaszod miatt fog változtatni, módosítani a hírlevelén, hogy még inkább a feliratkozók számára hasznos tartalmat és szolgáltatást tudjon nyújtani. Ha csak teheted, válaszold meg ezeket a kérdéseket, ha nincs ellenedre.

 

Amikor mégsem sikerül a hírlevél leiratkozás elsőre (saját tapasztalat)

Sajnos még ma is vannak olyan cégek, akik helytelenül küldik ki az e-maileket, és egyszerűen nincs a levelek alján leiratkoztató link. Én is jártam így régebben egy munkaközvetítő céggel. Sehogyan sem tudtam leiratkozni, az e-mailben nem találtam hírlevél leiratkozás linket. Külön be kellett volna jelentkeznem hozzájuk a rég elfelejtett felhasználó nevemmel és az ismeretlen jelszavammal. Bevallom, nem volt kedvem és azóta sincs. Egyszerűen megtanítottam a levelezőrendszeremnek, hoyg ezentúl kezelje spam-ként azokat a hírleveleket. Tudom, nem szép dolog, de becsszóra többször nekifutottam a leiratkozásnak. Egy idő után feladtam, maradt ez a csúnya megoldás.

 

Vállalkozóként hogyan kezeld a hírlevél leiratkozást?

Ha vállalkozóként olvasod ezt a cikket, remélem tudtam ötleteket adni ahhoz, hogy hogyan tervezd meg a hírlevél leiratkozást a küldő rendszeredben. Mindenképpen nézz utána a te országod hírlevélre vonatkozó jogszabályainak, ha szükséges, kérj tanácsot.

Azonban bármennyire is megengedő legyen a jog, mindenképpen a feliratkozó szemével is tekints a hírlevél leiratkozás módjára. Sokan csak leiratkoznak, mert épp az élethelyzetük miatt egyelőre nem szeretnénk-e tőled hírlevelet kapni, aztán később újra feliratkoznak. Ha jó a marketinged, és az illető továbbra is a célcsoportodba tartozik, akkor el fogod érni az ajánlataiddal másik csatornán.

Még azt sem tudod, szükséged van-e egyáltalán hírlevélre? Olvasd el a hírlevél marketingről szóló cikkem, segít eligazodni.

Ne sajnáld azt, aki leiratkozik. Fogadd el, mindig van néhány százalék, akik leiratkoznak. Ha minőségi tartalmat nyújtasz, ami az olvasóid számára hasznos, folytasd!

Maradt még kérdésed a témával kapcsolatban? Írd meg kommentben!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük