Online marketing és online vállalkozás építés alapok külföldön élő anyukáknak

Hogyan lehet blogírással pénzt keresni?

Keress pénzt blogírással

Te is elcsodálkoztál már azon, hogy hogyan lehet blogírással pénzt keresni? Milyen sokan csinálják és akár komolyabb bevételre is szert tesznek? Ez nem csalás? Ilyen van? Ilyen létezik? Csak ülök, pötyögök a notebookomon és ezért kapok pénzt?

Ahogy benned, úgy sokakban felmerül ez a kérdés és hozzá a kétely, így szeretném kicsit tisztába tenni az online pénzkeresésnek ezt a részét.

 

Amit elöljáróban mindenképpen el kell mondanom. Tudnod kell, hogy nem garantálhatom azt, hogy ha saját blogot írsz, akkor pénzt fogsz vele keresni. Ilyet nem ígérhetek, nem is ígérek. Az itt olvasottakat gondolatébresztőnek szánom. Az, hogy valóban pénzt kereshess a saját blogodból legálisan, mindenképpen a te felelősséged, neked szükséges utána nézni az országra vonatkozó helyi szabályoknak, és képezni magad, hogy valóban jó blogger lehess!

 

Tartalomjegyzék:

  1. Saját szolgáltatásod népszerűsítése, saját magad hitelességének felépítése
  2. Helyezz el saját banner reklámot a blogodban
  3. Támogasd meg a saját webshopodat is bloggal
  4. Oktasd a látogatót, spórold meg a válaszokra eltöltött időt
  5. Blogírással pénzt keresni partnerprogram segítségével
  6. Keress pénzt a blogoddal terméktesztelőként
  7. Blogírással pénzt keresni valaki másnak?
  8. Keress pénzt a saját olvasói klubboddal
  9. Nem illegális blogírással pénzt keresni!
  10. Most már elhiszed, hogy lehet blogírással pénzt keresni?

 

Saját szolgáltatásod népszerűsítése, saját magad hitelességének felépítése

Vállalkozóként bármit szeretnél értékesíteni elsődleges célod a kommunikáció. Meg kell ismertetned a termékeket, szolgáltatásokat az érdeklődőkkel, válaszolnod kell a kérdéseikre, kezelned kell a felmerülő problémáikat. Esetleg fel kell hívnod olyan problémára a figyelmüket, amiről még nem is tudnak. Ráadásul ismertséget és elismertséget kell kivívnod a saját területeden.

A blog pontosan erre való! Alapjában tudja támogatni a vállalkozásodat, érdeklődőket tud szerezni, ismertséget és elismertséget tud adni neked. Folyamatosan teszi ezt, nemcsak akkor, amikor publikálsz egy posztot, hanem akkor is, amikor nyaralsz.

A blog kiválóan alkalmas arra, hogy levelezőlistádra feliratkozzanak az érdeklődők. Nekik aztán hasznos tartalmakat küldhetsz ki (többek között akár a blog bejegyzéseid közül is válogathatsz) és konkrét ajánlatokkal is megkeresheted őket.

 

A blogon belül is elhelyezhetsz reklámokat a saját termékedre, szolgáltatásodra vonatkozóan. Ha jól belegondolsz, hányan érdeklődnek konkrétan a terméked iránt és keresik azt, és hány an írják be valamilyen problémájukat, vagy kérdésüket a keresőbe, mivel még nem tudják, hogy mit keresnek. Ekkor rátalálnak a blogodra, amiben megadod a választ a kérdésükre és természetesen mindjárt ajánlasz egy terméket vagy szolgáltatást is hozzá, amit nálad lehet beszerezni.

 

Támogasd meg a saját webshopodat is bloggal

Webshopban a termékek leírását és az egyes termékkategóriákat tekintheted blognak. Jó hír az, hogy ha ezeket megfelelően és következetesen írod, akkor ki is pipálhatod a blogolást. Ha mégis szeretnél blogot a webshopra, akkor csak magukról a termékekről, vagy a közvetlenül kapcsolódó témákról írj! Az összegyűjtött vásárlói véleményekből is készíthetsz blogbejegyzést, vagy magáról a termékhasználatról. A leendő vásárlók, érdeklődők is örülnek a kiegészítő hasznos tartalmaknak és bővebb leírásnak, amikor szeretnének vásárolni valamit.

Ha nem kapcsolódik közvetlenül a termékhez a blog amit írni szeretnél, de közvetve igen, akkor indíts egy másik weboldalon egy másik blogot. Nem kell ezért külön domaint vásárolnod, a fődomainhez kapcsolt aldomain tökéletes megoldás. Ajánlom a saját blogodhoz a WordPress rendszert. Így ingyen is el tudod indítani a blogodat, amivel tudod támogatni a saját webshopodat.

 

Oktasd a látogatót, spórold meg a válaszokra eltöltött időt

Pénzt kereshetsz azzal is, ha szakemberként oktatod az olvasókat a blogoddal. Akár a saját szakmádról a gyakran ismételt kérdésekből készítesz blogbejegyzést, aminek utána tud nézni az érdeklődő mielőtt tárcsázná a telefonszámod.

Mire gondolok? Hányan lennénk hálásak azért, ha az elromlott mosógépet egy mozdulattal „megjavító” szerelőre nem kellene napokat várni, hanem a neten megadott tippek alapján talán mi is kitisztíthatnánk a gép szivattyúját. Persze ez a mosógépszerelőnek rövid távon üzlet rontás, hiszen kiszállással együtt sok pénzt kapott volna tőlünk. Azonban ha legközelebb valami komolyabb problémánk lesz egészen biztosan őt fogjuk hívni, mivel már segített egyszer. Ha pedig leszerződik egy gyártóval, aki után pénzt kap, ha rajta keresztül vásárolunk, akkor természetesen ezt fogjuk tenni. Haa valamelyik ismerősünk mosógépszerelőt keres, őt fogjuk ajánlani. Hiszen hálásak vagyunk azért az azonnal használható megoldásért, amit kaptunk tőle.

Vagy például ha online tanár vagy, akkor feltehetsz blogként ingyenes oktató anyagokat, teszteket, hogy egyrészt szintre hozd a jeletkezőt, másrészt ő is belelásson kicsit a módszeredbe, stílusodba. Így elkerülhetsz sok kellemetlenséget.

 

Keress pénzt a blogoddal!

 

Blogírással pénzt keresni partnerprogram segítségével

Erre több lehetőséged is van. Vagy a partnercég termékét ajánlod, a termékekről írsz jó cikkeket, vagy reklámfelületet biztosítasz a cégeknek. Ehhez legtöbbször kell már bizonyos mennyiségű és minőségű cikk, illetve látogatottság. A fizetés általában kattintás után (pay per click), vagy vásárlás után (pay per sale, azaz a blogodban kattint a reklámra, ami elvezeti a webshopra, és ha anélkül vásárol, hogy közben elhagyná az oldalt, akkor kapsz jutalékot) történik.

Szerződhetsz például egyenesen a Google-val, amikor a Google fogja kitenni a saját reklámjait, az általad biztosított felületre. Ez a Google AdSence.

Választhatsz magad is partnercéget. Szerződés után adnak egy kódrészletet, amit beteszel a választott helyre. Például Libri Petrnerprogram. Partnerprogramban részt vehetsz akár fiatal, kisebb látogatottságú bloggal is, de ezt a partnercég dönti el.

Több helyen láttam ár, hogy Amazon webshoppal szerződött le valaki, vagy egyenesen a saját Amazon webshopjának indított egy a témával megegyező blogot. Írt a termékekről, majd a kép mellé kitett egy gombot, amire kattintva az Amazon shop nyílt meg.

 

 

Keress pénzt a blogoddal terméktesztelőként

Németországban nagy divat (és gondolom sok más országban is), hogy online megjelenésért cserébe terméket kap az író. Bár nem konkrét pénzkeresés, hiszen terméket kapsz amiről írnod kell, cserébe újdonságokat, különlegességeket próbálhatsz ki teljesen ingyen, illevte bloírásért, közösségi megosztásokért cserébe

. Ehhez általában nagy látogatottságú, sok bejegyzéssel rendelkező blogok, közösségi média felületek szükségesek, csak így fog komolyan venni a termékeket felajánló cég.

Hogyan állj neki? Kezdj el posztolni arról, amit amúgy is használsz otthon. Írj rendszeresen, tanuld meg a blogírst, válassz közösségi média felületet, ahol szintén elsajátítod amit lehet. Ezután ( amíg nem vagy nagyon népszerű és nem a gyártók, forgalmazók keresnek fel téged) neked kell felkeresni az egyes gyártókat, vagy forgalmazókat. Kérsz tőlük termékeket, és cserébe felajánlasz megjelenést. Ilyen egyszerű.

 

Blogírással pénzt keresni valaki másnak?

Legyél szellemíró, írd más blogját szabadúszóként. A szellemíró az, akinek a neve nem szerepel a blogon, valaki más nevében ír az adott témában ír posztokat, pénzért. Az online tartalomgyártáshoz kell némi ismeret, tudás és gyakorlat is, de hamar bele lehet tanulni. Sok cég szereti kiszervezni a szövegírást és hálásan fogadja azokat, akik rendszeresen tartalmakat írnak helyettük, ők pedig más tevékenységekkel tudnak foglalkozni. Legkönnyebben szabadúszóként tudsz belevágni, de indíthatsz saját szövegíró vállalkozást, amihez szintén hatalmas segítségedre lesz a saját blog (lásd első pontokat).

 

Keress pénzt a saját olvasói klubboddal

Ha valaminek a szakértője vagy, de nem szeretnél tanfolyamokat készíteni, akkor leírhatod blogba, vagy videókat készíthetsz róla. Ha úgy érzed, hogy túl sok az értékes tudás, amit már ingyen nem szeretnél átadni, akkor hozz létre olvasói klubbot. Havi díjért cserébe láthatóvá teszel olyan blogbejegyzéseket, amik csak a regisztrált tagoknak elérhetők.

Ennél is jobb megoldás, ha a blogbejegyzést írod meg úgy, hogy bizonyos részeit kitakarod, és csak bejelentkezés (értsd befizetett tagsági díj) után láthat az olvasó. Lényeges, hogy mindig adj rengeteg ingyenes tartalmat, de ne válaszolj meg minden kérdést, tartsd fenn a kíváncsiságot: vajon mi lehet a kitakart rész alatt?

Az olvasói klub nagyon szépen tud működni akkor is, ha egyéb tanfolyamaid vannak. (Lásd otthonfa) A havidíjas megoldások mindig kiegyensúlyozott és stabil bevételt tudnak hozni, érdemes elgondolkodni rajta.

 

Nem illegális blogírással pénzt keresni!

Nem, nem illegális pénzt keresni saját bloggal. Habár egyszerűbbnek tűnhet a szabályokat megkerülni, mindenképpen hivatalosan, és szerződéssel vállalj blog írást másoknak. Utána kell nézned, hogy milyen szabályok vonatkoznak rád, hogyan a legegyszerűbb és legolcsóbb számodra, ha a blogodból kapsz pénzt. Általában több lehetőség is létezik arra, hogy számlaképes lehessen valaki. Kérdezd meg a saját országod adóhivatalát, esetleg könyvelőt, hogy mi a legjobb számodra. Tájékozódj!

 

Hogyan tudsz saját blogot létrehozni? Olvasd el az erről szóló cikket. (új ablakban nyílik meg)

Most már elhiszed, hogy lehet blogírással pénzt keresni?

A lista korántsem teljes! Ahogy fejlődik az internet nap, mint nap újabb lehetőségek nyílnak meg a blogolással való pénzkeresésre is. Tanulj meg jó és hasznos szöveget írni, mindig igyekezz értéket, segítséget adni az olvasóidnak. Válaszold meg a ki nem mondott kérdéseiket, nekik írj, róluk.

Nézz utána a törvényi szabályoknak és szerezz be legalább egy notebookot, mert a mobiltelefon nem igazán alkalmas blogírással pénzt keresni.

Üdvözöllek az online vállalkozók között, sok sikert!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük